Καλώς Ήλθατε
Διοικητικό Συμβούλιο
Ρωτήστε το Δερματολόγο
Εγγραφή Μέλους
ΝΕΑ
Χρήσιμα Τηλέφωνα και Διευθύνσεις
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
Πού θα μας βρείτε
Περιοχή Μελών
Απόψεις Μελών
Θέσεις ΕργασίαςΝΕΑ »
Επιστολή Ε.Ε.Ε.Δ.Α. για Laser Αποτρίχωση, Απόφαση ΚΕΣΥ & Εγκύκλιοι

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να επανεξετάσετε το όλο θέμα για το ποιος δικαιούται να κάνει αποτρίχωση με laser. Για το λόγο αυτό σας παραθέτουμε τι ίσχυε και τι ισχύει σήμερα.

Στα συνημμένα θα βρείτε:

 1. Την τελευταία απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ. κατά την οποία αναφέρεται ρητά πως η συγκεκριμένη πράξη διενεργείται από εξειδικευμένους ιατρούς της ειδικότητας της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής.
  Επιπλέον σας παραθέτουμε αποσπάσματα από προηγούμενες αποφάσεις του ΚΕ.Σ.Υ. κατά τις οποίες αρχικά η διενέργεια της συγκεκριμένης πράξεις έκπιπτε μόνο σε Δερματολόγο και εν συνεχεία και σε Πλαστικό Χειρουργό. Για τις εφαρμογές  laser  αποτρίχωσης, είχε εκδοθεί η υπ. αρ.14/4.10.1999 απόφαση της 153ης Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κατά την οποία αναφέρεται ρητά πως: «το μηχάνημα αποτρίχωσης με Laser πρέπει να χρησιμοποιείται με την ευθύνη ιατρού Δερματολόγου και οι χειριστές της συσκευής δύναται να είναι άλλα εκπαιδευμένα πρόσωπα (αισθητικοί – τεχνολόγοι κλπ) αλλά η ευθύνη και η επίβλεψη πρέπει να γίνονται από Δερματολόγο».
  Επίσης, σύμφωνα με την μεταγενέστερη υπ’ αριθμ. 16 της 212ης Ολομ./6.7.2007 απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ. ο ανωτέρω όρος «μηχάνημα αποτρίχωσης με laser», αφορά σε κάθε μηχάνημα αποτρίχωσης, εκτός από τα συγκεκριμένου τύπου που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 14 απόφαση της 153ης Ολομέλειας του ΚΕΣΥ, μετά όμως από σχετική έγκριση του ΚΕ.Σ.Υ., «την ευθύνη δε της χρησιμοποίησής του μπορεί να έχει πέραν του ιατρού Δερματολόγου και ιατρός Πλαστικός Χειρουργός»
   
 2. Την εγκύκλιο που υπογράψατε με ημερομηνία 13/3/2017 και αρ. πρωτ. Γ3β/ΓΠ/οικ.18846 την οποία και αναιρέσατε κατόπιν αιτήματος και σχετικής επιστολής του «Συλλόγου Αισθητικών»,
   
 3. Την τελευταία ισχύουσα εγκύκλιο κατά την οποία αναφέρετε πως η αποτρίχωση με laser μπορεί να διενεργείται από ιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής καθώς επίσης και από αποφοίτους του Τ.Ε.Ι. Αισθητικής και Κοσμητολογίας (αρ. πρωτ. 1517/19-4-2017).

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε για το τι ισχύει παγκοσμίως ότι συσκευές laser όπως: Αλεξανδρίτης, Διοδικό, Nd:YAG, Erbium YAG, CO2, Fractional, και KTP, θεωρούνται «medical devices» και ως εκ τούτου, εφαρμόζονται ΜΟΝΟ από ιατρούς.

Επιθυμούμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Ανθόπουλος Τηλέμαχος
Πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων - Αφροδισιολόγων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Αναζήτηση Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων ανα περιοχή.
ή κατά όνομα
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Δερματολογικό ιατρείο λογω συνταξιοδότησης στο κέντρο του Πειραιά.
Πλήρης εξοπλισμός. 35ετες πελατολόγιο.
Πληροφορίες 6932655999

Ενοικιάζεται σε δερματολόγο πολυτελής χώρος
εξεταστηρίου 20m2 στη Λεωφ. Μεσογείων (δίπλα σε μετρό). Ο χώρος βρίσκεται εντός Οδοντιατρικής κλινικής , συνολικής επιφάνειας 180m2.
Παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη.
Photo χώρου :www.smiledesignltd.gr Πληροφορίες Κα Γραβάλου :210-6083126

ΠΩΛΕΙΤΑΙ LASER ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
ΜΟΝΤΕΛΟ 2013 ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974025331, 2610220-839


Πωλείται δερματολογικό ιατρείο μαζί με την άδεια, με μεγάλη πελατεία, συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε πολύ καλή τοποθεσία στο Βερολίνο/Γερμανίας
προς € 275.000. Επικοινωνία: derma-office-berlin@web.de Κινητό: +4915165636319


ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
 
Copyright © All rights reserved.  - Developed by WeC.O.M.- Webhosting - Designed by Nelios