Καλώς Ήλθατε
Διοικητικό Συμβούλιο
Ρωτήστε το Δερματολόγο
Εγγραφή Μέλους
ΝΕΑ
Χρήσιμα Τηλέφωνα και Διευθύνσεις
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
Πού θα μας βρείτε
Περιοχή Μελών
Απόψεις Μελών
Θέσεις ΕργασίαςΝΕΑ »
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FAIRHAIRSTUDIOS ΚΑΙ ΤΗΣ κας ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΔΗΛΩΣΗ

Της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων –Αφροδισιολόγων (Ε.Ε.Δ.Α.), επαγγελματικού σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Μιχαλακοπούλου, αρ. 155), νόμιμα εκπροσωπούμενης από την Πρόεδρο Αικατερίνη Ασβέστη

 
ΚΑΤΑ

Της Γιάννας Χατζηδάκη, παρουσιάστριας στο EXTRA 3 και

Της εταιρείας «FAIRHAIRSTUDIOS – Ι. Βαλαβάνης και ΣΙΑ ΕΕ”, που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου, αρ. 46), νόμιμα εκπροσωπούμενης από το νόμιμο διαχειριστή της

 

Προ ολίγων ημερών συνάδελφοι Δερματολόγοι απέστειλαν στα γραφεία της Ε.Ε.Δ.Α. σε CDβιντεοσκοπημένη τηλεοπτική εκπομπή με τον τίτλο FAIRHAIR, την οποία παρουσίαζε η καθ’ ου το παρόν Γιάννα Χατζηδάκη στο τηλεοπτικό κανάλι EXTRA 3, με καλεσμένο ηθοποιό ονόματι Σπύρο Μπιμπίλα.

Παρακολουθώντας τη συνομιλία μεταξύ παρουσιάστριας και προσκεκλημένου αντιληφθήκαμε ότι προφανής σκοπός της εκπομπής ήταν να εκθειάσει ο μεν καλεσμένος τα προϊόντα της εταιρείας – ανάμεσα σε παρουσιάστρια και καλεσμένο είναι τοποθετημένα διάφορα μπουκαλάκια που φέρουν στην ετικέτα τους το πρόσωπο της κ. Χατζηδάκη-  τα οποία προϊόντα (λοσιόν, σαμπουάν κ.α.) χρησιμοποιεί πλέον ο ηθοποιός και χάρη σε αυτά έχει αποκτήσει ή έχει αυξήσει την κόμη του, η δε παρουσιάστρια την εμφανή αποτελεσματικότητα αυτών: «Θεέ μου, πέφτει κάτω, ιδρώνει, το τριχωτό της κεφαλής…».

Στο πλάνο της εκπομπής αναγράφονται τηλέφωνα, η παρουσιάστρια ζητά να τηλεφωνούν οι τηλεθεατές και αναγράφεται ως τίτλος της εκπομπής «τριχόπτωση: εξέταση και αγωγή».

Η κυρία Χατζηδάκη επαναλαμβάνει σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής ότι αντιμετωπίζει την τριχόπτωση σωστά, χωρίς παρενέργειες, με επιστημονικό τρόπο καθώς και διάφορες δερματικές παθήσεις, που διαταράσσουν την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα, λιπαρότητα, σμηγματόρροιαψωρίαση - που είναι κατά την επιστημονική της κρίση η υπερβολική απολέπιση του δέρματος- γιατί, όπως βεβαιώνει, στην FAIRHAIR «έχει να κάνει η επιστήμη και όχι ο κομπογιαννιτισμός»

Απευθυνόμενη στο κοινό εξηγεί ότι η εκπομπή γίνεται για να ενημερώνεται ο κόσμος επειδή «υπάρχουν κενά στον κόσμο και προλήψεις… οι άνθρωποι λειτουργούν αυθαίρετα», ενώ δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες στην ίδια προσωπικά: «Νιώθω πραγματικά υπεύθυνη όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα, μετά από δέκα πέντε χρόνια εκπομπών».

Μεταξύ έκδηλης απελπισίας για τους αδαείς ασθενείς που αναγκάζονται να παίρνουν κορτιζονούχες κρέμες και νιώθουν στην αρχή μία ανακούφιση, τους τρώει όμως το δέρμα και δεν λύνουν το πρόβλημά τους, και απέριττης μετριοφροσύνης καταλήγει πως «Δεν υπάρχει θεραπεία στον κόσμο παρά μόνο η δική μου -Είναι η πάσα αλήθεια… Γιατί η μαμά κούρεψε το παιδάκι της τρεις φορές για να δυναμώσουν τα μαλλάκια του? Εγώ τι κάνω? Δεν θα μπορούσε να ρωτήσει εμένα τον πλέον ειδικό?».

 

Αισθανόμενοι και εμείς – γι άλλους λόγους- το βάρος της ευθύνης που για δέκα πέντε χρόνια δεν είχαμε γίνει κοινωνοί κάποιας ανάλογης ενημέρωσης, προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα για την εταιρεία.

Από την ιστοσελίδα της εταιρείας και από αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία φέρει το όνομα «FAIRHAIRSTUDIOS – Ι. Βαλαβάνης και ΣΙΑ ΕΕ (Χατζηδάκη Ιωάννα)» και αυτοσυστήνεται ως ένα «από τα τελειότερα ινστιτούτα κλινικής αγωγής μαλλιών, που βοηθά όσους έχουν πρόβλημα με τα μαλλιά ή το τριχωτό της κεφαλής».

Την θεραπεία (με μηχανήματα, κάσκες και laser) δίνουν η κυρία Χατζηδάκη, που δεν θυμόμαστε να συστήθηκε ως γιατρός, ένας μικροβιολόγος ονόματι Γιάννης Βαλαβάνης και ο γιός της παρουσιάστριας, τον οποίο στην εκπομπή ανέφερε ως Κωνσταντίνο, γιατρό άγνωστης ειδικότητας.

Για τη διαφήμιση της εταιρείας προβάλλονται και γράμματα δήθεν ασθενών που θεραπεύτηκαν, ενδεικτικά μνημονεύεται στο παρόν αυτό του Τ.Κ. από τη Θεσσαλονίκη της 30.5.2001: «Ήρθα στη FAIRHAIR πριν από περίπου 2 χρόνια με έντονο πρόβλημα δερματολογικό (λιπαρή σμηγματόρροια) και ύστερα από πολλές αποτυχημένες επισκέψεις σε γιατρούς ακόμα και καθηγητές. Από την πρώτη θεραπεία (laser) εξαφανίστηκε το πρόβλημα και τονώθηκαν οι τρίχες».

 

Επειδή, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 84/01 και του Ν. 3846/2010 όπως εξακολουθούν να ισχύουν, οι γιατροί –ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να ασκούν το λειτούργημά τους και να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα ιατρεία τους ή τις ιατρικές εταιρείες στις οποίες μετέχουν - και τέτοια δεν φαίνεται να είναι η «FAIRHAIRSTUDIOS – Ι. Βαλαβάνης και ΣΙΑ ΕΕ (Χατζηδάκη Ιωάννα)».

 

Επειδή ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας απαγορεύει στους ιατρούς να εξυπηρετούν, να εξαρτώνται ή με οποιοδήποτε τρόπο να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν ή εμπορεύονται φάρμακα ή υγειονομικό υλικό ή να διαφημίζουν και να προβάλλουν αυτά (άρθρο 6 παρ. 4)– είναι επομένως ελεγκτέα η παρουσία των ως άνω συναδέλφων ιατρών και ο ρόλος τους στην εταιρεία.

Επειδή οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής είναι φλεγμονές του δέρματος και των εξαρτημάτων του οι οποίες μπορεί να αντιμετωπιστούν με τοπική φαρμακευτική θεραπεία με αντισηπτικά διαλύματα και αντιβιοτικές αλοιφές, εάν όμως δεν διαγνωσθούν έγκαιρα και σωστά μπορούν να επεκταθούν προς τα μέσα, να χρειαστούν συστηματική αντιβιοτική θεραπεία και να γίνουν πολύ σοβαρές παθήσεις που σχετίζονται με την υγεία ή και τη ζωή μας.

Επειδή οι παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής είναι παθήσεις που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας –Αφροδισιολογίας και η πολιτεία με νόμους και Προεδρικά Διατάγματα έχει αναθέσει στους Δερματολόγους –Αφροδισιολόγους και όχι σε άλλους, την εκτέλεση των ιατρικών πράξεων που σκοπό έχουν τη με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των παθήσεων αυτών με απώτερο σκοπό τη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου, καθώς και στην ανακούφισή του από τον πόνο.

Επειδή η υγεία – παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια - δεν είναι εμπορεύσιμο προϊον και ουδείς δικαιούται στο όνομα του κέρδους να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, παρακάμπτοντας, αγνοώντας έως και λοιδορώντας ως αδαείς του πλέον ειδικούς.

Επειδή σκοπός του σωματείου μας είναι τόσο η προστασία της δημόσιας υγείας όσο και η προαγωγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών μας αλλά και η προάσπιση της τιμής και του κύρους της επιστήμης μας, της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας –Αφροδισιολογίας.

 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον άθλιο τρόπο παρουσίασης στο κοινό σοβαρών ιατρικών θεμάτων από ανθρώπους που δεν έχουν προς τούτο νόμιμο έρεισμα

Ζητούμε την άμεση απόσυρση κάθε σχετικής διαφήμισης- αναφοράς-περιγραφής -σχολίου και την αποκατάσταση της αλήθειας,

Άλλως δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση της τάξης και της φήμης των Δερματολόγων

 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.

 
 

                                          Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Αναζήτηση Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων ανα περιοχή.
ή κατά όνομα
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Δερματολογικό ιατρείο λογω συνταξιοδότησης στο κέντρο του Πειραιά.
Πλήρης εξοπλισμός. 35ετες πελατολόγιο.
Πληροφορίες 6932655999

Ενοικιάζεται σε δερματολόγο πολυτελής χώρος
εξεταστηρίου 20m2 στη Λεωφ. Μεσογείων (δίπλα σε μετρό). Ο χώρος βρίσκεται εντός Οδοντιατρικής κλινικής , συνολικής επιφάνειας 180m2.
Παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη.
Photo χώρου :www.smiledesignltd.gr Πληροφορίες Κα Γραβάλου :210-6083126

ΠΩΛΕΙΤΑΙ LASER ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
ΜΟΝΤΕΛΟ 2013 ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974025331, 2610220-839


Πωλείται δερματολογικό ιατρείο μαζί με την άδεια, με μεγάλη πελατεία, συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε πολύ καλή τοποθεσία στο Βερολίνο/Γερμανίας
προς € 275.000. Επικοινωνία: derma-office-berlin@web.de Κινητό: +4915165636319


ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
 
Copyright © All rights reserved.  - Developed by WeC.O.M.- Webhosting - Designed by Nelios