Καλώς Ήλθατε
Διοικητικό Συμβούλιο
Ρωτήστε το Δερματολόγο
Εγγραφή Μέλους
ΝΕΑ
Χρήσιμα Τηλέφωνα και Διευθύνσεις
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
Πού θα μας βρείτε
Περιοχή Μελών
Απόψεις Μελών
Θέσεις ΕργασίαςΝΕΑ »
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΚΕΣΥ
                                                                    Αθήνα 9-6-2010
                                         Προς
                   Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (Κ.Ε.Σ.Υ.)
 
                                 ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Σωματείου με την επωνυμία «Επαγγελματική Ένωση Ελλήνων Δερματολόγων - Αφροδισιολόγων», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Μιχαλακοπούλου αρ. 155) και εκπροσωπείται νόμιμα.                            
                            
Κοινοποιούμενη και προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Διεύθυνση Επαγγελμάτων  Υγείας).
                               ………………………………………
 
Έχω την τιμή να θέσω υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα:
Είμαι επιστημονικό σωματείο νομίμως συσταθέν και μέλη μου είναι ιατροί έχοντες την ειδικότητα του δερματολόγου – αφροδισιολόγου.
Εις τον κύκλο των ιατρικών πράξεων που επιχειρούν οι άνω ιατροί περιλαμβάνεται και η θεραπεία ασθενών οι οποίοι πάσχουν από Μυρμηγκιές, Θηλώματα, Κονδυλώματα, Σμηγματορροϊκή Υπερκεράτωση, Ακτινικές Υπερκερατώσεις, Αγγειοκεράτωμα του οσχέου, Αγγειοκεράτωμα του Midelli, Ακμή χηλοειδή, Ακροχόνδρονες, Βλεννώδη κύστη των δακτύλων, Βλεννώδη κύστη των χειλέων, Δερματοϊνωμα, Επώδυνο οζίδιο του ωτός, Εφηλίδες, Λεϊσμανίαση.
Για την θεραπεία των ασθενών αυτών de lege artis χρησιμοποιείται και η μέθοδος της «πρόκλησης δερματικής βλάβης δι’ ειδικού μηχανήματος ηλεκτροπηξίας ή κρυοπηξίας».
Για την επίτευξη του επιθυμητού προς ίαση του ασθενούς αποτελέσματος δικαιολογούνται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 18 απόφαση της 178ης/6-2-2003 Ολομελείας σας από μία έως είκοσι συνεδρίες κατά την κρίση πάντοτε του θεράποντος δερματολόγου ιατρού.
Το καθεστώς αυτό ετροποποιήθη δια της μεταγενεστέρας κατά το έτος 2008 εκδοθείσης υπ’ αριθμ. 2 αποφάσεως της 214ης/17-1-2008 Ολομελείας σας, η οποία και έγινε αποδεκτή υπό του κατά τον χρόνο εκείνο αρμοδίου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η οποία καθόρισε ότι οι συνεδρίες για την θεραπεία του ασθενούς τούτου θα καθορίζονται κατά την κρίση του θεράποντος δερματολόγου ιατρού από μία έως δεκαπέντε.
Η πληρωμή των ως άνω γενομένων ιατρικών πράξεων, τόσον για τις δαπάνες όσον και για την αμοιβή των θεραπόντων ιατρών, που αναφέρονται στην θεραπεία ασθενών ασφαλισμένων στο Δημόσιο γίνεται μέσω του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.) μετά από έλεγχο των οικείων δικαιολογητικών.
Η τακτική αυτή ακολουθείται εις όλη την Επικράτεια, πλην όμως προσφάτως παρετηρήθη το φαινόμενο παρεκτροπής από την ως άνω ακολουθουμένη τακτικήν εις την περιφέρεια του Ο.Π.Α.Δ. Ιωαννίνων, ο οποίος αιφνιδίως, αναιτιολογήτως και όλως παραδόξως αρνείται την έγκριση της πληρωμής και μάλιστα αναδρομικώς από τον Απρίλιο του 2009, των ποσών τα οποία οφείλονται παρ’ αυτού με τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι δικαιολογείται έγκριση δαπάνης μόνον για μία συνεδρία εις έκαστον πάσχοντα ασθενήν, ουχί δε και για περισσότερες της μιας, έστω και αν αυτές είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για την θεραπεία του ασθενούς, σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.
Από την συμπεριφορά αυτή του Ο.Π.Α.Δ. της περιοχής Ιωαννίνων έχει δημιουργηθεί αναστάτωση και απορία εις όλα τα μέλη μου ιατρούς – δερματολόγους, καθ’ όλη την Επικράτεια, η οποία είναι δυνατόν να προξενήσει προβλήματα στην προσήκουσα άσκηση των καθηκόντων τους με δυσμενή για την υγεία των πασχόντων αποτελέσματα.
Την αγωνία των ως άνω μελών μου αναγκάζομαι να θέσω υπ’ όψιν σας και να σας παρακαλέσω όπως εις τον κύκλο των αρμοδιοτήτων σας ευαρεστηθείτε και προβείτε στις κατά την κρίση σας απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διευκρινισθεί το ζήτημα εάν σε μία συνεδρία μπορούν να γίνουν δύο ή και περισσότερες και μέχρι πόσες κατά μέγιστο βαθμό προκλήσεις όταν η πάθηση το απαιτεί (π.χ. Ηλεκτροπηξία πολλαπλών οξ. κονδυλωμάτων ή κρυοπηξία πολλαπλών ακτινικών υπερκερατώσεων κ.ο.κ.).
Ωσαύτως παρακαλούμε να διευκρινισθεί παρ’ υμών μέχρι ποίου αριθμού δικαιολογούνται συνεδρίες για την θεραπεία του οικείου ασθενούς, ως επίσης ότι δεν δικαιολογείται η άρνηση πληρωμής εκ μέρους του Ο.Π.Α.Δ. Ιωαννίνων, και μάλιστα αναδρομικώς, των πέραν της μιας συνεδριών.
Παρακαλούμε θερμότατα για την αποδοχή της παρούσης μας και είμεθα στην διάθεση σας να σας παράσχουμε πάσα διευκρίνιση εάν κρίνετε τούτο αναγκαίο.
                                                       
                                                   
                                  Για το Δ.Σ.
Η Γεν. Γραμματέας                                Η Πρόεδρος
                           
Μ. Λουκάτου                                           Α. Ασβέστη
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Αναζήτηση Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων ανα περιοχή.
ή κατά όνομα
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Δερματολογικό ιατρείο λογω συνταξιοδότησης στο κέντρο του Πειραιά.
Πλήρης εξοπλισμός. 35ετες πελατολόγιο.
Πληροφορίες 6932655999

Ενοικιάζεται σε δερματολόγο πολυτελής χώρος
εξεταστηρίου 20m2 στη Λεωφ. Μεσογείων (δίπλα σε μετρό). Ο χώρος βρίσκεται εντός Οδοντιατρικής κλινικής , συνολικής επιφάνειας 180m2.
Παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη.
Photo χώρου :www.smiledesignltd.gr Πληροφορίες Κα Γραβάλου :210-6083126

ΠΩΛΕΙΤΑΙ LASER ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
ΜΟΝΤΕΛΟ 2013 ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974025331, 2610220-839


Πωλείται δερματολογικό ιατρείο μαζί με την άδεια, με μεγάλη πελατεία, συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε πολύ καλή τοποθεσία στο Βερολίνο/Γερμανίας
προς € 275.000. Επικοινωνία: derma-office-berlin@web.de Κινητό: +4915165636319


ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
 
Copyright © All rights reserved.  - Developed by WeC.O.M.- Webhosting - Designed by Nelios