Καλώς Ήλθατε
Διοικητικό Συμβούλιο
Ρωτήστε το Δερματολόγο
Εγγραφή Μέλους
ΝΕΑ
Χρήσιμα Τηλέφωνα και Διευθύνσεις
Προϊόντα και Υπηρεσίες
Χρήσιμες Πληροφορίες
Πού θα μας βρείτε
Περιοχή Μελών
Απόψεις Μελών
Θέσεις ΕργασίαςΝΕΑ »
Επιστολή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επαγγελματικής Ένωσης

Επιστολή του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Επαγγελματικής Ένωσης
προς τους Δερματολόγους.
Δημοσιεύτηκε στα Νέα της Ε.Δ.Α.ΕΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν μερικά χρόνια, τέθηκε από τον αείμνηστο Καθηγητή Ι.Στρατηγό, το ερώτημα (εν είδη διάλεξης) : Quo Vadis Δερματολογία;
Σήμερα το ερώτημα αυτό φαίνεται να έχει απαντηθεί. Η Δερματολογία και οι Δερματολόγοι πήραν νέες κατευθύνσεις. Η Επεμβατική και η Κοσμητική Δερματολογία αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται και οι Δερματολόγοι νέοι και παλαιότεροι ανέπτυξαν με επιτυχία νέες δεξιότητες και νέα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, με την βοήθεια και μίας διαρκώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας.
Με ορατό πλέον τον επερχόμενο κορεσμό στην ειδικότητα μας οι προσπάθειες μας θα επικεντρωθούν στην δυνατότητα παρέμβασης μας.
Άμεσοι στόχοι μας είναι :
1) Η καταγραφή των νέων «δημογραφικών» δεδομένων της ειδικότητας στις αρχές του 2008 και η σύγκριση με τα δεδομένα της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. Ήδη δημοσιευμένα στοιχεία (Annales de Dermatologie, Editorial  2005) δημιουργούν εύλογο προβληματισμό. Η αναλογία Δερματολόγων ανά 100.000 κατοίκους είναι 1,2 για την Μεγάλη Βρετανία, 3,3 για τις ΗΠΑ, 4 για την Ισπανία, 5,9 για την Ιταλία, 5,9 για την Γερμανία 6 για την Γαλλία και 8,2 για την Ελλάδα.
2) Η με ρεαλιστικό τρόπο επιδίωξη της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης.
Η μεγάλη ζήτηση της Δερματολογίας, σαν ειδικότητας από τους νέους συναδέλφους επιβάλλει αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Σε συνεργασία με την ΕΔΑΕ θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να υπάρξει ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα διάφορα κέντρα που δίνουν ειδικότητα και να γίνεται διαρκής αξιολόγησή τους.
Σημαντικώτερο όμως αυτών, και βεβαίως δυσκολώτερο να πραγματοποιηθεί, κρίνεται η αύξηση του χρόνου ειδικότητας και ο καθορισμός ενός ενιαίου, υψηλού επιπέδου τρόπου εξειδίκευσης στην Δερματοχειρουργική.
3) Η περιχάραξη των τομέων της ειδικότητας μας που διεκδικούν άλλες ειδικότητες και κυρίως κέντρα Αισθητικής, με οποιαδήποτε παρέμβαση κριθεί σκόπιμη – νομική, ή στα ΜΜΕ.
Ο Δερματολόγος είναι ο κατ’εξοχήν αρμόδιος σε ότι αφορά την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία των δερματολογικών παθήσεων, των όγκων του δέρματος άλλά και των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Παθήσεων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ειδικότητας αλλά και σημαντικό τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Στις μέρες μας είναι επίσης ο πλέον αρμόδιος να έχει και να επικοινωνήσει στο κοινό αντικειμενικές και επιστημονικές απόψεις σε ότι αφορά θέματα Αισθητικής Ιατρικής και Κοσμητολογίας.
4) Η σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων με εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά επαγγελματικά θέματα, αλλά και με αμιγώς κοινωνικές εκδηλώσεις.
5) Η αναβάθμιση του site της Επαγγελματικής Ένωσης enosiderm.gr (πολύ σύντομα ελπίζουμε).
Είναι απαραίτητο όλοι : η ΕΕΔΑΕ, η ΕΔΑΕ, η Δερματοχειρουργική  Εταιρεία, οι Πανεπιστημιακοί, οι Νοσοκομειακοί γιατροί, οι Ιδιώτες γιατροί να κινητοποιηθούν, να επαγρυπνούν, να συνεργαστούν και να οραματιστούν για ένα καλύτερο μέλλον της Δερματολογίας.


To Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος : Ν.Σταυριανέας
Αντιπρόεδρος : Γ.Μπάρκης
Γραμματέας : Μ.Λουκάτου
Ταμίας : Γ.Κατσαντώνης
Μέλη : Κ.Ασβέστη, Π.Μπαλαμπάνος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ
Αναζήτηση Μέλους της Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων ανα περιοχή.
ή κατά όνομα
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Ή ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ
Δερματολογικό ιατρείο λογω συνταξιοδότησης στο κέντρο του Πειραιά.
Πλήρης εξοπλισμός. 35ετες πελατολόγιο.
Πληροφορίες 6932655999

Ενοικιάζεται σε δερματολόγο πολυτελής χώρος
εξεταστηρίου 20m2 στη Λεωφ. Μεσογείων (δίπλα σε μετρό). Ο χώρος βρίσκεται εντός Οδοντιατρικής κλινικής , συνολικής επιφάνειας 180m2.
Παρέχεται γραμματειακή υποστήριξη.
Photo χώρου :www.smiledesignltd.gr Πληροφορίες Κα Γραβάλου :210-6083126

ΠΩΛΕΙΤΑΙ LASER ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
ΜΟΝΤΕΛΟ 2013 ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6974025331, 2610220-839


Πωλείται δερματολογικό ιατρείο μαζί με την άδεια, με μεγάλη πελατεία, συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε πολύ καλή τοποθεσία στο Βερολίνο/Γερμανίας
προς € 275.000. Επικοινωνία: derma-office-berlin@web.de Κινητό: +4915165636319


ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
 
 
Copyright © All rights reserved.  - Developed by WeC.O.M.- Webhosting - Designed by Nelios